(1)

Seleverkstedet TOGO kløv

Seleverkstedets klassiske og solide kløv. Ergonomisk utformet etter hundens størrelse.  Svært solide materialer med 1000-denier-belagt nylon, skinn samt solide sømmer.

Togo kløv størrelser
(AA-mål fra albue til albue forben)

Mini fra 43 cm minimum AA-mål
Mini+ ca 48 cm
XXS ca 57 cm
XS ca 61 cm
S ca 65 cm
M ca 71 cm
L ca 82 cm
XL ca 92 cm

Pris fra: kr2.699,-

Legg i ønskeliste
Legg i ønskeliste

Togo kløv til hund fra Seleverkstedet

Seleverkstedets klassiske og solide hundekløv. Ergonomisk utformet med bærevesker designet for oppakning etter hundens størrelse. Skinn og 1000-denier-belagt nylonstff samt solide sømmer gjør Togo-kløven svært slitesterk. TOGO-kløven så dagens lys i 1982 og har gjennom mange år vært i en egen klasse når det gjelder kvalitet og  bærekomfort for hunden. Volumet  av kløven i forhold til størrelse (veskene og det opphøyde lokket)  er gjort så stort som det er hensiktsmessig for hunden å bære, uten at det innskrenker hundens bevegelsesfrihet.

Hvor gammel må hunden være for å bære kløv?

Det er en fordel at hunden er utvokst slik at du kan velge en størrelse kløv som vil passe videre.  Men en tom kløv veier  ikke mye mer enn et tykt dekken, så det å venne hunden til å ha noe på ryggen med lav vekt, er bare positivt. Du må regne med at du vil først kunne ha god uttelling på bærekapasitet med kløv fra hunden er 1  1/2 år gammel.

Hvor tung kløv kan hunden bære?

Hvordan du jobber med hunden din fra tidlig alder, er opp til deg som hundeeier.  Er hunden vant til tur og er en sunn og sterk hund? Har du vært flink til å utvikle hunden med turer i variert terreng? Store hunder utvikler seg saktere enn små hunder. Husk å alltid starte forsiktig med vekt når du begynner med kløving. Se på hvordan hunden går, om du ser at den har det tungt er det for mye vekt. Tripper hunden lett, så kan du legge mer på. Som nevnt i avsnittet over, så må hunden din være utvokst før du kan belaste med en viss tyngde. En tommelfingerregel er at en meget godt trent hund kan bære inntil 25% av sin egen kroppsvekt dersom terrenget er lett og turen ikke for lang. Det er stor forskjell på å gå i flatt terreng enn om dere går i ulent terreng og med stigninger. Bruk sunn fornuft og husk at du kjenner hunden din best, så følg nøye med og les signalene hunden din gir.

Les om pakking av kløv av

Les test av Togo hundekløv

Slik velger du riktig størrelse av kløv.  (Se størrelsestabell under)

1  Mål hunden fra albu, over ryggen og ned til albu på den andre siden. Albuespissen er det øverste synlige leddet på forbeinet, det hunden ligger på når den ligger i «dekk».

2  Dersom målet på hunden stemmer med det oppgitte målet på kløven, har du den riktige størrelsen.

3  Er målet midt i mellom to størrelser, bør du vurdere ditt bruk av kløven. Skal det være til småturer hvor hunden skal bære litt utstyr, har vi erfaring med at de fleste er mest fornøyd med den minste av de to størrelsene. Vurderer du lengre turer med mye oppakning, og hunden er godt trent og har en grei bakkeklaring, kan du velge den største av de to størrelsene. Med bakkeklaring menes at hunden har en viss høyde som gjør at den ikke subber kløven for langt ned mot vegetasjonen.

Togo kløv størrelser (AA-mål):

Mini fra 43 cm minimum AA-mål
Mini+ ca 48 cm
XXS ca 57 cm
XS ca 61 cm
S ca 65 cm
M ca 71 cm
L ca 82 cm
XL ca 92 cm

 

 

hund og kløving

Seleverkstedet – kvalitet siden 1981

Skinn og 1000 denier belagt nylonduk samt solide sømmer har gjort at den har fått utmerkelsen «Beste kløven i langtidstest» (Villmarksliv august 2015).

 

kløv som tåler slitasje

To lommer i lokket
I lokket er det 2 lommer med glidelås. Her kan det legges små lette ting du trenger å ha lett tilgang til.

 

Polstret brystreim på togokløven

Polstret brystreim
En enkel regulerbar polstret brystreim gjør at kløven ikke sklir bakover.

 

Regulerbar glideende. Slitedel.

Regulerbar glideende
En regulerbar glideende som er koblet til en ring på hver side av kløvens bakre del. Dette festet har fast forbindelse til frontens brystreim slik ingen søm ryker om hunden drar litt ekstra hardt.
Ved bruk av glideenden vil ikke kløven bli dratt over til siden når hunden går skeivt i forhold til deg. På grunn av at kroken sklir fra side til side, vil den etter en tids bruk bli slitt. Den kan da tas av og skiftes.

 

Spenner_i_topp_kvalitet_på_togokløv

Stikklåser
6 stikklåser holder lokket på kløven stramt. 2 kraftige på hver side og 2 litt mindre bak som hindrer lokket å blåse opp med vind bakfra.

 

Hevereim
Hevereima som går fra veskekant til veskekant  er regulerbar og løfter kløvveskene litt ut fra hundens sider når kløven er tung. Det sparer hunden fra  å få slitasjeskader på overarmen og albueleddet.

 

Snølås i lokket på kløven

Snølås
Snølåsen lukker hver veske og holder innholdet på plass.

 

Strikker
Brystreima og 2 gjorder holder kløven på plass på hundens rygg. Det eneste som sikrer at kløven er balansert og ligger rett er at den er pakket riktig.

 

togo kløv til hund fra Seleverkstedet

Skinn
Skinnet i front og side tar i mot for slitasjen fra steiner og busker. Vi anbefaler å sette inn skinnet med olje i blant slik at du kan holde skinnet mykt. Dette øker holdbarheten og forhindrer at skinnet tørker ut og sprekker over tid.

 

Les om pakking av kløv av HER

Tilleggsinformasjon

Vekt 2.0 kg
Dimensjoner 30 × 30 × 10 cm
Bruksområde

Hund, Tur med hund

Size

Mini, Mini+, XXSmall, XSmall, Small, Medium, Large, XLarge, XXLarge

1 omtale for Seleverkstedet TOGO kløv

  1. Janne Fjellhammer

    Slitesterk og stabil kløv som sitter som støpt på hunden. Helt klart en av de beste på markedet. Verdt hver eneste krone!

Skriv en omtale

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du liker kanskje også…

Neatsfoot Lærolje 250 ml til Togoløv

Pris kr149,-
Se mer
Been there.

Sydpolen

I dag
-33°C Føles som -39°C

Grønland

I dag
-35°C Føles som -42°C

Ojmjakon

I dag
-41°C Føles som -46°C

Svalbard

I dag
-16°C Føles som -21°C