Fjellpulken Webshop
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

FRI FRAKT OVER KR 999,-

Grønlandsdraumen: Eventyret om ei beinlaus kryssing

Foto: Vegard Aasen @verimedia

Ryggmarksskadd over Grønland

Våren 2020 skal Tord Are Meisterplass prøve å bli verdens første ryggmargsskadde tetraplegiker (lam i bein, mage/rygg og delvis armer) som krysser Grønland. Sammen med broren Even og vennene Andreas, Rune og Carl skal han prøve seg på en bragd som tilsynelatende er umulig. Kun ved hjelp av armene skal han prøve å stake seg over Grønlandsisen! Tord og vennene hans har alltid vært aktive, spesielt med ski, klatring og turer i fjellet. Siden Tord og Even var unge har de sammen hatt en drøm om å krysse Grønland på ski.

Foto: Vegard Aasen @verimedia

Ski-ulykken i 2015

Men i 2015 skjedde en fatal ulykke som for de fleste ville ha satt en permanent stopper for denne drømmen. Tord var på ski i Sogndal da han plutselig mistet kontrollen, skia falt av og han traff et tre med hodet først. De store kreftene førte til et stygt brudd i nedre deler av nakken og hovednerven kom i klem med komplett ødeleggelse av signalene under bruddstedet. Det var bare englevakt som gjorde at Tord kom ut av ulykken med livet i behold.

Team Grønlandsdraumen fra venstre: Andreas Fagerhaug Dalen, Even Meisterplass,Tord Are Meisterplass, Carl Christian Sole Semb, Rune Kinserdal.

Kameratskap, tro og vilje

Lam i bein, kjernemuskelatur og med svært nedsatt armfunksjon er forventningene for mange å bli uføretrygdet, sosialt isolert og pleietrengende. Tord ville det heldigvis annerledes og med fantastisk pågangsmot har han slåss seg tilbake. Tidlig etter skaden ble det fra broren og venner nølende nevnt til Tord at han fortsatt kunne klare å krysse Grønland i fremtiden, så lenge opptreningen gikk bra. Helt ærlig hadde få troa på dette prosjektet. Selv for en helt frisk person krever det mye å gjennomføre en kryssing av Grønland. For en med ryggmargsskade er det nesten fysisk umulig å holde framdriften.

Foto: Vegard Aasen @verimedia

Røffe påkjenninger

I tillegg kommer det flere store og farlige utfordringer som ødelagt temperaturregulering, nedsatt funksjon på tarm/blære, trykksår og infeksjoner. For ikke å snakke om den psykiske påkjenningen. Men for Tord har drømmen om å krysse Grønland for egen maskin ligget i bakhodet hele veien og vært en avgjørende kilde til motivasjon for å trene seg tilbake til et liv som er verdt å leve.

Foto: Vegard Aasen @verimedia

Fire år med målrettet trening

Han har nå gjennomført 4 år med målrettet trening, tårer og smerte for å gjøre drømmen realistisk. Et ekspedisjonsteam med de riktige egenskapene er satt sammen og motivert for oppgaven. Viktige sponsorer er med på laget og spesialutstyr er laget med stor presisjon. Avreisedato er satt og hvis resten av oppkjøringen går som planlagt kan en nordmann våren 2020 bli den første i verden med brukket nakke som erobrer Grønland!

Fjellpulken Meisterplass Edition er en spesiallaget pulk med forsterkede innsatser for skifester til Åsnes-ski, spesialsøm på trekk og sete i pulken.

Fjellpulken er stolt bidragsyter til Grønlandsdraumen

Siden Tord Are kontaktet oss i 2018 har vi fått et voksende engasjement for Grønlandsdraumen. Prosjektet bygger på solide verdier som kameratskap, viljestyrke og drømmer. Fjellpulken er mektig imponert over innsatsen som legges i Grønlandsdraumen og er stolte av å kunne bidra. Vi ønsker hele teamet en god kryssing av Grønland i 2020!

 

 

Tilbake

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke