Christin Oldebråten

Christin_Oldebråten

Møt Christin

Oppdaget friluftsgleden i Månefjellene
Den beksvarte afrikanske natten lukter søtt og er full av lyder. Plutselig fordufter mørket i det en enorm, gylden måne stiger opp over fjellkammen. 12-åringen speider utover det månelyse landskapet nedenfor. Langt borte glimter små bål gjennom den sølvfargede nattedisen. Det var i Månefjellene, i hjembygda Mitandi på 1800 meters høyde, at Christin ble glad i fjell og natur.

Forelsket i fjellet
I voksen alder reiste hun til Jotunheimen og forelsket seg – både i topper over 2000 meter og Bjørn som hun traff i en vindsekk på Smørstabbreen. I 2013 leide paret ut huset i Østmarka og tok med seg Nila (5) for å bo i ei lita fjellhytte. Det ble et eventyrlig friår på tur hver dag – og den vinteren var Fjellpulken god å ha til å frakte alt fra turutstyr til barn og mat.

Sa opp jobben for å nyte friluftsgleden
I 2019 sa Christin opp jobben for å leve saktere og samle gyldne øyeblikk. Nå eier hun lite, men gjør mer av det som får hjertet til å banke fort. – Tid er det viktigste jeg har. Tid til å være i bevegelse og ta vare på helsa – både kropp og sjel. Tid til mennesker jeg er glad i og til å gjennomføre små og store drømmer. Når man ikke er stressa tar man også klokere valg i hverdagen som gagner både miljøet, helsa og lommeboka, forteller hun.

Ut på tur – med eller uten dekk
Hun inviterer gjerne andre med på tur, og spesielt morro er det med nybegynnere. Når folk sover i snøen under åpen stjernehimmel for første gang – eller klarer å gå en 2000-metertopp på randonee-ski, da koser hun seg som turleder. Christin inspirerer folk over hele landet til å trekke dekk, og hver uke kan man bli med henne på tur i Østmarka. – Dekktrening er sosial og skånsom hverdagstrening for folk som vil ned i vekt eller ikke kan løpe på grunn av problemer med knær og rygg. Det er også fin oppladning til toppturer, langturer med pulk og andre sprell. Det er deilig å rusle av gårde og bli sterk i kroppen samtidig. Når folk spør hva jeg skal, sier jeg at jeg skal bli en gammal spreking, forteller hun. Les mer på dekktrening.no

Det er ikke tanken som teller
Livet er det viktigste prosjektet du har. Kjemp som en løve – ikke som et pinnedyr – for å gjennomføre drømmene. Innrett livet slik at det er mulig å få til. Lag en plan. Sørg for god timing. Og så gjør du det. 75 prosent gjennomtenkt får holde. Du kommer ikke over en bresprekk med to korte steg. Du må ta sats og hoppe. Det er ikke tanken som teller.

Christins favorittprodukter

Fjellpulken Xcountry 130

Pris frakr7.299,-
Se mer

Dekktreningspakke PRO (sele og taudrag)

Pris kr2.969,-
Se mer