Fjellpulken Webshop
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

FRI FRAKT OVER KR 999,-

Alexander Read (Mina og meg) - Eventyrere

Det var en gang….

Alexander, som kalles for Daddy av Mina Floriana (født 2015) tror på troll, drager, og fjellnisser. Akkurat slik som datteren Mina. De bruker også rikelig med tid til å prate med fjellet på deres mange tureventyr i den norske fjellheimen. For det er sånn det er, når hverdagen flyttes ut og opp i fjellet i uker og månedsvis av gangen. Bare Daddy og Mina, og dukken Laura da. Laura er alltid med Mina på korte og lange turer. Få, om noen dukke, har flere feltdøgn enn lille Laura! Duoen ble kåret til Årets Villmarkinger i 2019. Prisen ble gitt til dem begge for deres mange ekspedisjonsturer som har inspirert det norske folk til å utforske sitt eget friluftsliv med barna. Eventyrerne fikk også prisen for sitt fokus på klimautfordringene verden står overfor, og hvordan verdiene til oss voksne er et viktig verktøy for å få morgendagens generasjon til å verne om naturen vår. Lekeplassen som de to kaller fjellene. I 2018 tilbrakte duoen 168 dager ute og tilbakela nærmere 800 kilometer i den norske fjellheimen. 

 

 

Magiske turøyeblikk

Hva er det de jakter på der oppe i fjellet? Magiske turøyeblikk, svarer Alexander. Han forteller; «noen ganger er disse turøyeblikkene spektakulære og storslåtte, men som oftest er de veldig, veldig enkle og nedpå, men alt annet enn ubetydelige. De er magiske! Han understreker at Mina og meg ikke er et prosjekt, men et livsvalg han og hans forlovede Kristin har tatt sammen. Ikke helt fornøyd med tingenes tilstand i sin tidligere jobb, samt at familien ikke fikk hverdagskabalen til å gå opp slik de selv ønsket, var det at Alexander og Kristin utnyttet situasjonen til å tenke og handle annerledes rundt eget liv. Det resulterte i Mina og Daddy sin første ekspedisjonstur; deler av Nordryggen i barnepulk i 57 dager over 500 kilometer. Resten er historie. Eller historier er vel mer riktig å si. Mange helt ekte turhistorier fra deres tureventyr. For i tillegg til gleden Alexander får av å være på tur sammen med Mina, er det også med stor entusiasme at han skildrer hvordan turmagien oppstår der oppe på 1600 høydemeter. Mina og meg er historiefortellere som viser oss et usminket og ekte ekspedisjonsliv i fjellet. Historiene deres er å finne på Instagram og Facebook, men det er gjennom film at Alexander selv føler at turmagien kommer best frem. Det har så langt resultert i én filmdokumentar fra den første ekspedisjonsturen, samt fem barne-tv episoder. Og mer film og Tv er på vei! 

 

 

Tid sammen

I 2019 ble familien på tre, til fire med Lilje Olava som siste tilskudd. Selv om hun i skrivende stund bare er 10 mnd gammel, har hun allerede rukket én familieekspedisjon i Trollheimen i 14 dager i telt, jakttur med Mina og Daddy, samt flere andre teltturer. For det handler ikke bare om ekspedisjonsturene til Mina og Alexander. Det handler vel så mye om alle nærturene familien nå har tid til å utforske sammen som følge av det verdivalget de sammen har tatt. Kristin jobber som lege i spesialisering innen kirurgi og nå har resten av sirkuset mulighet til å stå klare til nærtur når mamma kommer hjem. 

 

 

Fra våpen til neglelakk

Alexander har bakgrunn fra forsvaret og Kystjegerkommandoen som befalingsmann. Nå er altså våpen byttet ut med rosa neglelakk, ekspedisjonsballerina-kjoler, fletting av hår, og prinsessekit! I tillegg har han en sivil utdannelse inne markedsføring, Kaospilot og en Msc innen Organisational Change and Development fra universitetet i Manchester. Alexander har jobbet med organisasjonsutvikling og ledelse, og er glødende opptatt av fagområdet samfunnsansvar og sosial innovasjon. Hvordan virksomheter kan, og må ta en mer aktiv rolle i noen av vår tids største utfordringer. Alexander har et klart mål om å ta i bruk sin fagbakgrunn inn i livet som eventyrer. 

 

Fjellpulken er stolt støttespiller for Mina og meg, der vårt turutstyr virkelig får testet opp mot både troll og drager. Selv barnepulken blir grundig testet på lange ekspedisjoner. Vi gleder oss stort til å følge Mina og meg på videre i årene som kommer. Om du ønsker en real dose turmagi i livet, er det bare å følge Mina og meg i fortsettelsen. Det skal vi i Fjellpulken gjøre.

 

 

Følg Mina og meg på eventyr!

Mina og meg BLOGG

        

 

TILBAKE TIL AMBASSADØRER

Tilbake

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke