Beredskapssekken for fremtiden

Ny beredskapssekk for redningstjenestene

Som vanlig er det full fart hos Fjellpulken i midten av februar når vinterprodukter pakkes og sendes i store mengder, men det skjer mer enn det vanlige denne vinteren innenfor veggene hos den kjente merkevaren fra Lillehammer.

Fjellpulkens industridesigner og Head of Design, Stian Sørlie i full gang med CAD av den nye beredskapssekken.

Et eget forretningsområde innen redning

– Vi har også et forretningsområde som kanskje er mindre kjent for folk, men som vi har levert på i flere tiår både i Norge og utlandet, nemlig redning sier Linn Hagberg Volden, Fjellpulkens brand manager og hundefører i Norske Redningshunder.

Fjellpulken Rescue er navnet på serien med redningsmateriell fra Fjellpulken. Hos de fleste norske alpinanlegg og redningstjenester finner man Fjellpulkens redningspulker som brukes til å frakte personer til trygghet når situasjoner oppstår. Dette er større pulker med plass til en voksen person som kan opereres enten av personell alene eller kobles på snøscooter.

– I denne nisjen har vi vært en stabil leverandør gjennom mange år og vi ønsker nå å utvikle denne porteføljen av redningsprodukter forteller Hagberg Volden.

Redningsmann Åge Kirkestuen og brand manager i Fjellpulken Linn Hagberg Volden.

Sterk satsing for fremtiden

Og hva er den nye satsingen innen redning?

– Vi er i full gang med å designe fremtidens beredskapssekk. Vi utvikler nå den mest komplette sekken for den profesjonelle og frivillige redningstjenesten i Norge og internasjonalt. Redningssekken skal levere på toppnivå på innhold og funksjonalitet innen MEDEVAC, for den skal være en viktig del av redningstjenesten uansett vær og føre. Med nye distribusjonspartnere også for utland har vi høye ambisjoner.

Styrker laget med produktkompetanse

– Utvikling og Innovasjon skjer best med høykompetente team, så vi jobber sammen med svært erfarne ressurser, og har hentet innspill fra både redningstjenester og hjelpekorps. For tiden jobber vi tett sammen med redningsmann med lang erfaring fra luftambulansetjenesten, Åge Kirkestuen der vi går vi detaljert til verks for å levere på brukernes krav. 

Åge Kirkestuen og Linn Hagberg Volden gjennomgår bærestystemer på tradisjonelle tursekker i arbeidet med den nye tursekken.

Utvikler samtidig fremtidens metode for produktutvikling

Fjellpulken har alltid stilt krav kvalitet og levetid – Og for å vise at vi mener alvor har vi initiert et forskningsprosjekt med NORSUS (Norsk Institutt for Bærekraftsforskning) der vi skal teste ut hvordan vi kan produsere enda mer bærekraftig. Vi begynner med sekken, så jobber vi oss videre gjennom porteføljen. Målet er å lage en bærekraftsstandard for produksjon av tekstilbaserte produkter til friluftsbransjen. Ved å ta i bruk metoder som livsløpsanalyser (LCA) og sosial-LCA skal vi kartlegge hvilke materialer våre produkter består av i dag, for å vurdere hvilke elementer vi kan bytte ut for en mer miljøvennlig produksjon. Videre så ønsker vi også å se på den sosiale livsløpsanalysen, som handler om å gjøre en vurdering av standarden for de menneskelige ressursene som er involvert i vår produksjon.  

Bygger merkevaren videre innen redning

Fjellpulken er ikke bare en 60 år gammel leverandør av ekstreme opplevelser, eller en produsent av kvalitet som varer. Vi har ikke bare sørget for at minstemann får være med ut på tur, eller gitt folk mulighet til å gå nye spor til ukjente steder. Vi er også trygghet som fungerer når kroppen svikter. Fjellpulken har lenge produsert redningspulker til frivillige og profesjonelle rednings-organisasjoner. Redning krever kvalitet, varighet og trygghet. Fjellpulken kan redning. 

For mer informasjon, kontakt brand manager for Fjellpulken:
Linn Hagberg Volden
E-post: linn (at) fjellpulken.no