Effekten av dekktrening

Flere forskningsmiljøer har sett på effekten av dekktrening og resultatene er tydelige.

Christin Oldebråten fra Dekktrening.no

Trening med dekk gir økt styrke og utholdenhet viser studie fra Avdeling for helsevitenskap ved Høyskolen Kristiania

Professor Per Morten Fredriksen ved Avdeling for helsevitenskap ved Høyskolen Kristiania. (Foto: Høyskolen Kristiania)

Professorene Per Morten Fredriksen og Asgeir Mamen ved Avdeling for helsevitenskap ved Høyskolen Kristiania har gjennomført en studie for å undersøke om dekktrening har effekt på styrke og utholdenhet ved henholdsvis lav og høy intensitetstrening.

Å trekke dekk etter seg er en treningsform som gir en betydelig forbedring av både styrke og utholdenhet, viser studie fra Høyskolen Kristiania.

Les hele artikkelen fra Høgskolen Kristiania her

Hva får du egentlig ut av å dra på bildekk? Norske forskere fikk gode svar sier artikkelen fra Dagens Næringsliv (2013).

Professor Per Morten Fredriksen ville se om polfarernes anbefaling om at det å trekke dekk forbedrer styrke og utholdenhet stemte.
Les hele artikkelen på DN.no

Treningen som gir full pakke (DN.no 2012)

Det er det tunge seige draget over tid som teller (DN). En tommelfingerregel er at du jogger dobbelt så fort som når du går med sekk, og du går dobbelt så fort med sekk som med dekk, sier polfareren Børge Ousland.

Les hele artikkelen på DN.no

Årets Villmarking-nominerte Christin Oldebråten og ultraløper Frode Lein trener jevnlig med dekktrening

Christin Oldebråten fra Dekktrening.no og ultraløper Frode Lein trener med å trekke dekk

Du kan drive med dekktrening nesten over alt og akkurat når det passer deg sier Christin Oldebråten. -En dekktreningsøkt – alt fra 30 min til 2 timer er bra. Som kjent er det bedre å gjøre litt ofte, enn mye sjelden – også kalt skippertak. Folk med ulik form kan fint trekke dekk samtidig; de som er i bedre form trekker bare flere dekk.

Dekktrening er ypperlig for deg som vil gå ned i vekt eller ikke kan løpe på grunn av problemer med knær eller rygg. Når du har vekten hengende etter deg er det liten risiko for belastningsskader. Start forsiktig med ett dekk slik at muskulaturen bygges opp sakte. Når kroppen er sterk nok kan du øke til to eller tre dekk, avslutter Christin.

Les mer om dekktrening og utstyr her