Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Line Victoria Sverdrup

12.06.2019

 

Møt Line Victoria Sverdrup

 

Det ligger i blodet

Line Victoria Sverdrup er en Bærumsjente som har levd ut sin friluftsdrøm i Østerdalen med sin samboer og deres to polarhunder. Som slektning av polfarer Otto Sverdrup har Line Victoria et hjerte fylt av eventyrlyst og kjærlighet for Grønlandshunder og norsk natur. 

 

Natur & media

Line Victoria har mange lidenskaper. Alt fra jakt og fiske til hundekjøring. I tillegg jobber hun som freelance journalist for bladet Villmarksliv. Hun har derfor nå begynt å studere journalistikk, for å kunne bli enda flinkere til å formidle friluftsglede og naturvern gjennom tekst, bilder og videoer. Hun deler også aktivt bilder og videoer fra sine turer på Instagram, der mennesker i alle aldre blir inspirert til å komme seg ut og nyte det naturen har å by på, både for liten og stor. 

Fjellpulkenambassadør

Fjellpulken har vært med på Lines eventyr fra ung alder. Som lite barn ble hun trukket av familiens Grønlandshunder i fjellpulkens barnepulk, og nå, i voksen alder, går hun på ski med Fjellpulken og hjelp fra sin sterke Grønlandshund Sarek. 

Små og store ekspedisjoner

Fjellpulken er derfor en naturlig og fast følgesvenn på framtidens små og store ekspedisjoner 
Barnepulken lever i beste velgående på hytta i Valdres den dag i dag, og vi skal ikke se bort i fra at denne også vil bli brukt av framtidens små eventyrere med Grønlandshunder som turhjelp.  

 


 

FØLG HENNE

Line Victoria Sverdups blogg 

        

 

TILBAKE TIL AMBASSADØRER

Les mer...

Andre Spica

06.06.2019

Møt André

En ekte friluftselsker

André Spica er en ekte friluftselsker og en svært allsidig mann som trives ute på tur. Om det er Norge eller i utlandet, sommer eller vinter. Han har gått Norge på langs og hatt lengre opphold i Jotunheimen. Våren 2017 klatret han til topps på Mount Everest og har i tillegg hatt lange og krevende turer til toppen av Aconcaga og Denali.

 

Rik på erfaringer

André jobber som guide for Hvitserk & Eventyrreiser og er lærer ved Nordahl Grieg videregående skole. I tillegg driver han SpicaNatur AS og er fotograf og skribent for friluftsmagasiner. Han har også har testet utstyr for flere kvalitetsprodusenter.

 

FØLG HAM

www.spicanatur.no

        

 

TILBAKE TIL AMBASSADØRER

 

 

 

Les mer...

Aleksander Gamme

05.06.2019

Tekst hentet fra Gamme.no

Aleksander Gamme blir omtalt som landets kanskje mest allsidige ekspedisjonsfarer. Han har de siste femten årene ledet og gjennomført et bredt knippe av spektakulære prosjekter og kreative ekspedisjoner over hele verden.

Aleksander har blant annet besteget Mt Everest og en rekke andre høye fjell, syklet tandemsykkel i Sahara, flydd med heliumballonger, padlet Mjøsa i badekar, og er utdannet safariguide i Sør-Afrika.

Han har blant annet vært programleder for NRKs «Drømmeturen» og “Oppdrag Nansen». Sammen med kjæresten Cecilie Skog ble parets seiledrøm dokumentert gjennom  «FamilieFryd», mens hans egen serie “Ekspedisjon Dronning Maud Land” ble nominert til Gullruten 2016. Han har også filmet og bistått i utviklingen av “Verdens lengste skitur” – en dokumentar fra tur/retur Sydpolen i 2011/12.

TV-produksjon for NRK med Aleksander Gamme


Bøker med Aleksander Gamme

 Podcast Tur & Tøys med Aleksander Gamme

 

 Følge Aleksander Gamme på Instagram

 

 

 

TILBAKE TIL AMBASSADØRER

 

 

 

Les mer...

Tonje Helene Blomseth

05.06.2019

    
Møt Tonje

Tonje Helene Blomseth. Foto: Kjell Ruben Strøm
Tonje Helene Blomseth. Foto: Kjell Ruben Strøm

 

En ekte eventyrer

Tonje avsluttet skolegangen i 2012 for å satse fulltid som “eventyrer” men vi kan egentlig kategorisere det som freelancer. Tonje gjør litt av alt, andre ganger mye av noe. Hun er forfatter, influencer, tv-personlighet, filmskaper, driver av egen nettbutikk, ambassadør, foredragsholder. En god mix, kan vi trygt si. 

 

Suksess i sosiale medier

Tonje har på relativt kort tid blitt hele Norges nye "villmarkskjendis" med 25.000 følgere på Facebook og 55.000 følgere på Instagram i tillegg til TV-produksjoner. Hun ble født i 1994 og har siden farta rundt på jakt etter opplevelser, som hun selv sier. Hun er opprinnelig trønder, men har gjort gjort finnmarking av seg og er nå bosatt like utenfor Karasjok. Der bor hun på de vide vidder sammen med sin samboer og deres fire hunder. Familien består av gjeterhunden Rino og trekkhundene Nanni, Nanook, Alaska, Elliot og Buddy

 

Interesser

En av hennes viktigste interesser - er å formidle. Helst i form av film. På en god andreplass kommer tekst med bilder. Følger du Tonje i sosiale medier eller på bloggen, kan du få med deg diverse temaer som omfatter friluftsliv og dens kultur. Det kommer “live” oppdateringer fra små og store ekspedisjoner. Forhåpentligvis kan du også finne en slags inspirasjon til et liv ute ved å følge Tonje.

 

God ambassadør for Fjellpulken

Tonje er opptatt av kvalitet når det kommer til utstyr og valget av Fjellpulken som leverandør av pulk falt dermed naturlig. Vi er veldig glad for å ha Tonje med som ambassadør for Fjellpulken.

FØLG HENNE

www.tonjeblomseth.com

   

 

TILBAKE TIL AMBASSADØRER

 


 

Les mer...

Tar over som daglig leder og ansetter ny markedssjef i Fjellpulken

24.05.2019
Markedssjef Tor Kristian Mjelde og daglig leder Dag Ulven
Markedssjef Tor Kristian Mjelde og daglig leder Dag Ulven 

Utvider produktsortimentet og tar sats

Fjellpulken har siden starten i 1963 levert over hundre tusen barnepulker og flere titusener turpulker.

-Våre veldesignede kvalitetsprodukter har gjennom mange år gitt en solid merkevareposisjon, og dette gjør at vi nå ønsker å utvide både produktsortiment og markeder, sier daglig leder Dag Ulven.

Ved årskiftet gikk Ulven fra stillingen som mangeårig markedssjef og inn som daglig leder i den historierike Lillehammerbedriften.

-Vi er jo store på pulk også i verdenssammenheng, samtidig som det er en nisje. Når vi har levert utstyr til de røffeste polar-ekspedisjoner så er det jo noe vi både er stolte av og som bekrefter at Fjellpulken er et merkenavn med kvalitet folk virkelig stoler på. Da føler vi det riktig å utnytte denne posisjonen og utvide vår portefølje av turutstyr.

-Det som spesielt står i fokus nå er at vi vil gjøre Fjellpulken til en helårsleverandør av friluftsutstyr. Produktsortiment har allerede tatt en retning dithen gjennom våre ryggsekker og bager, og med suksessen vi har hatt der vil vi nå utvikle dette ytterligere.

 

Nyansatt markedssjef

Ny på laget er Tor Kristian Mjelde som er ansatt som markedssjef i Fjellpulken fra 1. mai. Mjelde har allerede god kjennskap til bedriften etter 4 år som styremedlem og rådgiver på byråsiden.
Situasjonen vår nå er svært spennende. Det er mye vi skal jobbe med fremover, men vi har allerede definert flere områder som vi mener er riktige i årene som kommer. Blant annet vil forsterket utenlandssatsing og nye, spennende produkter innen turutstyr være noen av disse.

 

Rustadstuen fortsetter for fullt

Anne Rustadstuen som i 20 år har ledet bedriften som hennes far startet for mer enn 50 år siden, ønsker nå videre vekst for merkevaren.

-Det er klart vi er stolt over å ha bygget opp en merkevare folk har tillit til og produkter som er kategoriledende. Nå er det riktig å ta dette videre og jeg ønsker derfor å få inn flere krefter for denne satsingen.

Når Rustadstuen har gitt daglig leder-rollen til Dag Ulven, fortsetter hun for fullt med de mange av oppgavene Fjellpulken må ta hånd om videre, med fokus på økonomi, innkjøp og leverandørkontakt, i tillegg til rollen som styreleder.

 

 

 

 

Les mer...

Dekktrening: Styrke i kroppen på tur i frisk luft

02.07.2018

Hvorfor ikke legge på litt vekt når du likevel skal ut og gå? Dekktrening er en skånsom treningsform som passer for alle og gjør deg sterk i hele kroppen.

Tekst og foto: Christin Oldebråten

Du kan trekke dekk nesten over alt og akkurat når det passer deg. Alt fra 30 min til 2 timer er bra. Som kjent er det bedre å gjøre litt ofte, enn mye sjelden – også kalt skippertak. Folk med ulik form kan fint trekke dekk samtidig; de som er i bedre form trekker bare flere dekk.

Dekktrening er ypperlig for deg som vil gå ned i vekt eller ikke kan løpe på grunn av problemer med knær eller rygg. Når du har vekten hengende etter deg er det liten risiko for belastningsskader. Start forsiktig med ett dekk slik at muskulaturen bygges opp sakte. Når kroppen er sterk nok kan du øke til to eller tre dekk.

 

Underlaget betyr mye ved dekktrekking

Det letteste er å trekke dekk på grusveier – da "ruller" dekkene over grusen. Asfalt, leire, jord, gress og kram nysnø gir mye friksjon og gjør det tungt å dra. Er det isete må du bruke brodder for å få feste.

Går du samme vei frem og tilbake, kan du koble fra et dekk hvis det blir for tungt. "Reservedekket" tar du med på veien hjem. Og går du med ett dekk og vil prøve mer vekt, kan du alltids lempe oppi en stein eller to for å kjenne litt på det…

 

Rolig, jevnt tempo over tid

Gå jevnt og rolig, spesielt i startet slik at musklene får varmet seg opp. Slake oppoverbakker er fine; her kan du av og til "sette opp dampen" litt ekstra" for å få opp pulsen. Ta små, korte skritt slik at du ikke får vondt i knærne når du gir på.

Dekktrening hjelper kroppen å holde ut belastning over tid og styrker musklene i rygg, rumpe, lår, legger og armer. På lengre turer lærer kroppen å forbrenne kroppsfett, slik at den ikke går så lett «tom». Kroppen har karbohydratlager for bare noen timer, men fett for flere uker.


Det er det tunge seige draget over tid som teller. En tommelfingerregel er at du jogger dobbelt så fort som når du går med sekk, og du går dobbelt så fort med sekk som med dekk, sier polfareren Børge Ousland.


Hvilken effekt har dekktrekking på kroppen?

Intervalltrening gjør kroppen i bedre stand til å ta opp oksygen. Langdistanse/ utholdenhetstrening gjør kroppen sterkere og mer utholdende og øker musklenes evne til å bruke oksygenet.

Professor Per Morten Fredriksen ved Norges Helsehøyskole har undersøkt hvilken effekt dekktrening har på styrke og utholdenhet. Han konkluderer med at polfarerne har rett: Seig utholdenhet får du ved å trekke dekk i jevn fart over lengre tid. Dette gjør deg sterk i armer, ben og kjernemuskulatur.

Dekktrening er spesielt bra for overvektige som ikke klarer å løpe og folk som har vondt i knær og rygg. Treningen gir lav belastning på leddene, og passer derfor for alle som trenger å trene mer skånsomt, sier Fredriksen. Har du vondt i ryggen bør du unngå harde rykk. Har du vondt i knærne bør du unngå lange steg.

Du kan få både styrke, utholdenhetstrening og pulstrening på samme tur. Start med å gå rolig en times tid med dekk. Så kobler du av dekkene og løper intervaller i en passende bakke. Avslutt med å gå rolig hjemover med dekkene på slep.

Dekktrekking er ideell trening til toppturer, skiturer med pulk, sykkelturer - og det hjelper på langrennsformen. Hvis du trekker to dekk på flatt underlag i en hastighet på 4-5 kilometer i timen, vil det i følge Fredriksen gi samme effekt som om du løper 10 kilometer i timen på tredemølle med 5 prosent stigning.

Topptur eller skitur med pulk? Dekktrening får deg i form!

  

Dekktreningsutstyret

 • Sett sammen utstyret selv eller kjøp ferdig pakke med sele, tau og dekk
   
 • Trekkselen har flere bruksområder; du kan også trekke pulk eller barn på akebrett eller ski om vinteren. Jeg anbefaler Xpedition Pro-selen fordi denne fordeler belastningen slik at du drar med hele overkroppen og ikke bare med hoftene. Sjansen for å få vondt i rygg, mage og hofter minimeres.
 • Skistavene må ikke være for lange, armen skal være i bøy på ca 90 grader, dvs litt kortere enn når du går langrenn.
 • Sekk, mat, drikke
  Xpack Tursekk 25 eller 40 L er et bra alternativ eller supplement til trekksele. Sekken har fester til dragtau / pulkdrag og du har plass til drikkesystem, nistemat og tøyskift.
 • Lås dekkene fast med kjetting og kodelås. Da forstår andre turgåere at dekkene ikke er "dumpet" i naturen. Med kodelås slipper du å huske på nøkkel, som også kan være vanskelig å få inn i låsen vinterstid.
 • Om du ønsker ekstra vekt, anbefaler Børge Ousland å bære 4 liters vinduspylekanner i ryggsekk i tillegg. Disse finner du gratis på bensinstasjoner. Det skal visstnok være lurt å fore godt med aviser rundt, slik at kannene blir jevnt fordelt og ligger så nærme ryggen som mulig. Et annet alternativ er 1,5 l brusflasker. Hvis du må redusere vekt underveis, heller du bare ut vann.

 

Flere gode grunner til å trekke dekk

 • Frisk luft klarner hodet og naturen gjør deg lysere til sinns. Det går sakte fremover slik at du får tid til å nyte det du ser underveis.
 • Du slipper å være støttemedlem på et treningssenter
 • Dekktrening er sosialt. Lag en dekktreningsgruppe med faste turer der du bor! Se turer og mer info i Facebook-gruppa "Dekktrening Norge"
 • Du blir sterkere mellom ørene. Det hjelper ikke å klage eller gi opp, du lærer å si til deg selv: «Hvis jeg går jevnt og rolig videre, blir jeg sterkere og kommer meg hjem til middag».
 • Det er lett å motivere seg; ikke tenk på det som trening, men som en rusletur.
 • Du møter trivelige folk som spør om du skal på ekspedisjon, og det er jo morro. Kanskje blir du motivert til å drømme litt om hva du faktisk kan klare å få til…
 • Dekkturer hjelper utrolig godt på humøret mens du venter på snøen og lader opp til skisesongen

 

Dekktrening gjør deg sterk i kropp og sjel og klar til å gjennomføre flere drømmer.
Si som Pippi: - Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg sikkert!

 

FØLG CHRISTIN OLDEBRÅTEN

www.dekktrening.no

   

 

_______________________________________________________________

Taudrag til dekktrening/dekktrekking

Taudrag for dekktrening klar til bruk

_______________________________________________________________

Seler til dekktrening/dekktrekking

Fjellpulken Standard sele
Enkel og solid sele

_______________________________________________________________

Fjellpulken Xpedition sele
Forsterket sele med ekstra polstringer
 

_______________________________________________________________

Fjellpulken Xpack med D-ringer for taufeste

 

Les mer...

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke